dijous, 15 de maig del 2008

LLARS VERDES: nou projecte Barnamil

Barnamil posa en marxa aquesta iniciativa com a continuació del projecte “Veïns i Veïnes amb l’energia neta” iniciat a finals del 2006 i que va consistir en la realització d’ecoauditories energètiques a més de 150 llars de Sant Andreu gràcies a la col·laboració d’entitats de la zona com associacions de veïns i veïnes, cooperativa de consum, etc.

A través del programa Llars Verdes convidem a la població de Barcelona a participar en un procés d’aprenentatge col·lectiu destinat a millorar la gestió domèstica de l’energia i l’aigua. Les persones participants podran organitzar i fer funcionar la seva llar de forma més responsable i solidària i també podran reduir i prendre consciència del consum que fan de recursos. Amb accions senzilles i petits canvis d’hàbit, reduirem de forma significativa el consum d’energia i d’aigua a la llar, mantenint el nostre benestar i qualitat de vida i amb conseqüències positives sobre la nostra butxaca; ja que estalviarem en les factures.

El programa es desenvolupa a través de tallers, amb atenció personalitzada als participants i valorant els resultats totals assolits pel conjunt de llars. A les llars participants se'ls ofereix:

- 3 reunions per reflexionar sobre els problemes ambientals globals derivats del model energètic actual. S’informa i intercanvia sobre les diferents possibilitats de millorar el nostre consum energètic quotidià i els beneficis ambientals, socials i econòmics (per a nostres butxaques) associats a l’elecció d’aquestes opcions ambientalment més responsables.

- Atenció personalitzada, a través de telèfon i correu electrònic, per a ajudar a resoldre tots els dubtes que sorgeixin.

- Materials amb informació i recomanacions pràctiques i un senzill equip d’estalvi (bombeta baix consum, reductor, termòmetre...).

El projecte Llars Verdes parteix d’un programa d’educació ambiental llançat a l’any 2005 pel CENEAM (Centre Nacional d' Educació Ambiental) a la província de Segovia. Actualment s’han unit a la iniciativa 790 llars d’altres comunitats autònomes (Navarra, País Basc, Andalusia, Madrid…) i Barnamil ha entrat a formar part de la xarxa d’entitats participants en el programa amb l’objectiu d’impulsar aquest projecte a Catalunya, concretament a la ciutat de Barcelona. Ara teniu la possibilitat de que les vostres llars també entrin a formar part d’aquesta “xarxa de Llars Verdes”.

Apuntat ara enviant un mail a: info@energianeta.net.

Els horaris dels tallers seran;
Al CRBS: dimecres de 18.30 a 20.30 dies: 5 juny, 18 juny, 10 setembre.
A Mercasol: dissabtes de 11.30 a 13.30 h.; dies: 8 juny, 21 juny i 13 de setembre