dijous, 15 de maig del 2008

Nova exposició auditoria energètica del Centre Cultural Ton i Guida


ESTUDI AMBIENTAL DEL CENTRE TON I GUIDA

A finals de gener del 2008, des de l’associació GRODEMA, membre de la plataforma d’entitats del Toni i Guida, amb el suport tècnic de Barnamil, associació que treballa per la sensibilització activa de la ciutadania a favor d’una nova cultura energètica, es va engegar un procés participatiu per la realització de la ecoaudiòria energètica del centre Cutural Toni i Guida.

En que ha consistit aquest estudi?
1. Diagnosticar quines fonts energètiques fem servir.
2. Quines tecnologies i aparells utilitzem al centre per garantir la il·luminació, la climatització,l’aigua calenta, l’ofimàtica...
3. Autovalorar-nos per conèixer quins hàbits tenim els usuaris/es del centre a l’hora de utilitzar l’energia.

Com consumim energia al Ton i Guida?, On consumim més energia? . Que podem fer per estalviar energia?

Es vol donar a conèixer aquesta experiència amb la possibilitat de reproduir-la a altres centres culturals, entitats, associacions dels diferents barris de Barcelona i anar avançat cap a una nova cultura energètica.
Si vols consultar tot l’estudi o participar et pots posar en contacte amb Barnamil, info@energianeta.net o Grodema, grodema@terra.es.

La exposició la podreu visitar al Centre Ton i Guida de Roquetes, carrer Romaní 6, metro Vía Julia. El dia 29 de Maig a les 19.00h de la tarda al mateix centre es farà una xerrada-taller sobre l'estudi, els resultats i les diferents possibilitats de millorar la gestió energètica als nostres entorns més propers (feina, llar, centres culturals, entitats...etc.). Us esperem...